Bebek Taotjo


IngrediëntenStukken tamme eend, zout, 4 uien, theelepel trassie, 1 of 2 rawits, 2x verse djahé, 2 eetlepels olie, 4 eetlepels taotjo, 3 eetlepels ketjap.
 
Bestrooi de stukken eend met zout; snijd en oelek de uien samen met trassie, de rawit en  gember fijn en roerbak deze bumbu in de hete olie. Roer dan de taotjo en de ketjap er doorheen, voeg de stukken eend toe en breng het geheel aan de kook. Temper vervolgens het vuur, leg het deksel op de pan en laat de eend zachtjes gedurende 1 uur gaar stoven.

 

Ik weet het, we vinden eend vaak sympathiek en je kunt natuurlijk ook kip gebruiken, maar dan mis je toch wel de specifieke smaak van dit gerecht. Het is duidelijk dat je voor dit stoofgerecht het beste pootjes en dijen kunt gebruiken, borstvlees wordt snel te droog.

 

Tante Roosje verwende haar neefje Hans Goldman altijd met dit gerecht en nu kunnen we meegenieten.

 

 

Mijn vader slachtte altijd zelf de eend en ik moest kijken omdat je moet weten wat je eet. Het bloed ving hij dan op en dit werd in saus verwerkt. Totoks vinden dit vies, maar ik gruw dan weer van bloedworst.