Bebotok van vis


Ingrediënten: een moot vis, gebraden kemiries, rode ui, knoflook, ketoembar, djinten, koenir, beetje kentjoer, trassi, zout, santen, djeroek poeroet, sereh, een rauw ei, een hardgekookt ei, beetje gesneden lombok.

Kruiden fijnwrijven tot een pasta en door de fijngesneden vis mengen. Voeg het rauwe ei en een beetje dikke santen toe totdat een smeuïge massa ontstaat. Leg nu onderin kopjes of timbaaltjes een stukje sereh en een djeroek poeroet blaadje en vul deze met het vismengsel. Leg bovenop een plakje gekookt ei met wat fijngesneden lombok. Tot slot giet je er een lepel santen overheen. De kopjes zet je in de stomer totdat de inhoud gaar is.

 

 

Dit gerecht lijkt ingewikkeld, maar als je de ingrediënten bij elkaar hebt is het eigenlijk niet meer dan malen en mengen. Als je aan pisangblad kunt komen is dit natuurlijk lekkerder dan in kopjes. Je kunt ook pakketjes maken van vetvrij papier of plastic zakjes. Ook kun je in plaats van kleine porties alles in een grote schaal maken, wel lastig om te stomen en het ziet er minder leuk uit dan in kleine pakjes, maar de smaak is net zo goed.