Gado Gado


Ingrediënten: Groenten (kool, prei,  peultjes of boontjes,  enz.) komkommer, sla, gebakken tahoe blokjes, taogé, gekookte eieren, gekookte aardappel, satésaus, kroepoek, emping, gebakken uitjes, seroendeng.

Groenten in stukjes snijden en blancheren totdat ze beetgaar zijn; taugé ook even in heet water leggen. Aardappelen in de schil koken, schillen en in plakjes snijden. Eieren hard koken en in partjes snijden. Alles op een schaal leggen zodat een fleurige schotel ontstaat. Leg op je bord, satésaus erover, witte rijst erbij met kroepoek, seroendeng, etc.: KLAAR!

 

 

Gado Gado is zo'n vanzelfsprekend gerecht dat ik het gewoon vergeten was op te nemen in de lijst. Gelukkig wees Kitty Harms mij op dit eenvoudige/feestelijke gerecht. Voor doordeweeks gebruik je weinig ingrediënten en voor feestelijke gelegenheden haal je alles uit de kast. Improviseer gerust met de keuze van groenten, mijn moeder gebruikte bijv. in plaats van kool, spruitjes. Ik voeg geen recept voor satésaus toe omdat er tegenwoordig hele smakelijke sausen te koop zijn (probeer eens het merk Wyko). Je kunt altijd zo'n saus naar believen bijkruiden. Wel moet je de saus niet te dik maken; geen papje maar meer een dikke jus.