Kwee pisang (nogosari)


Ingrediënten: 180 gr. rijstemeel, 8 dl. santen gekookt met pandan en djeroek poeroet, 50 gr. witte suiker, rijpe zoete banaan.

Alle ingrediënten, behalve de banaan koken tot een halfgaar papje en dit laten afkoelen. De pisang ondertussen in de schil gaarkoken en daarna halveren. Vervolgens een laag van het papje in een geoliede schaal leggen, dan de pisang en vervolgens weer overdekken met de rest van het papje. Dit in een stoompan verder gaar stomen.

 

 

Dit is een eenvoudige bereidingswijze, maar het mooiste is wanneer je in staat bent individuele pakketjes van pisang te maken met een omhulsel van glazig rijstemeel. Astrid Ravestijn gebruikt een ondiep schaaltje (zoals van een vliegtuigmaaltijd), legt hierin plastic folie, doet hierin een laagje van het papje, dan de pisang en weer een laagje pap, even zachtjes schudden en dichtvouwen. Zij gebruikt gelatine als basis, maar als je rijstemeel of maizena gebruikt moet je wel nog even gaarstomen.