Pastei Toetoep


Ingrediënten: Kippendijtjes, 2 grote uien, knoflook, worteltjes uit blik, boontjes, doperwten, sedep malem (lotusbloem), koeping tikoes (chinese gedroogde paddestoelen), soeoen (chinese vermicellie), gekookte eieren, aardappelpuree, peper, zout, nootmuskaat, vetsin, bouillonblokje.

Kook de kip in weinig water tot zij gaar is, ontbeen en snijd in stukjes. Leg ondertussen de sedep malem de koeping tikoes en de soeoen in heet water om te wellen. Uien en knoflook fruiten en dan alle ingrediënten door de kippenbouillon mengen (koeping tikoes en de sedep malam eerst van harde stukjes ontdoen en kleinsnijden). Het mengsel mag niet te nat zijn. Alles in een schaal doen en de gekookte eieren erbij leggen. Vervolgens afdekken met aardappelpuree, klontjes boter erop met paneermeel en in de oven een korstje laten krijgen.

 

Een makkelijk recept wat door de sedep malam en de koeping tikoes (letterlijk vertaald betekent dit muizenoortje) een heel karakteristieke smaak krijgt.

 

Traditioneel eet je dit gerecht met piccalilly, zure uitjes of mosterd.