Roti Coucous


Ingrediënten: 2 kopjes zelfrijzend bakmeel, 1 kop suiker, 3 eieren, vanillesuiker, cacao (als je wilt marmeren), zout.

 

Klop de eieren en meng alle ingrediënten door elkaar tot een glad beslag. Doe een schone keukendoek in de rijststomer en giet het mengsel erin. Stoom in ongeveer 3 kwartier gaar, of totdat een satéprikker droog uit de cake komt. Pel de cake uit de keukendoek en laat even uitdampen.

 

Een snelle cake en nog gezond voor de aderen ook, want er zit geen boter in. Daarom is het extra lekker om op een stuk nog lauwe Roti Coucous toch stiekem wat boter te smeren. De keukendoek ziet er echter niet meer uit, de vlekken blijven eeuwig zitten. Gewoon steeds dezelfde (gewassen) doek gebruiken voor de volgende Roti Coucous.

 

 

Tip van Heleen Grader: Bekleed de stomer met doormidden geknipte papieren boterhamzakjes en doe de keukendoek om het deksel om druppels te voorkomen.