Sajoer Menir


Ingrediënten:  Rundvlees, uien, knoflook, trassi, temoe koentji, ketoembar, 500 gr verse spinazie, blikje maïs, bouillonblokjes, suiker.

 

Bouillon trekken van het in stukken gesneden vlees met bouillonblokjes. De kruiden fijnmaken (behalve de temoe koentji wortel) en fruiten. Het kruidenmengsel bij de bouillon voegen en dan de gewassen spinazie erin met een snufje zout en de maïs. Even laten trekken totdat de spinazie geslonken is.

 

Temoe koentji is niet altijd te krijgen. Hoewel deze wortel een specifieke smaak geeft is de sajoer bijna net zo lekker zonder.

 

 

Dit heet tegenwoordig een "fusion" gerecht omdat hier een Indisch gerecht gecombineerd is met Hollandse spinazie. Wat waren we onze tijd toch ver vooruit. Ikzelf eet deze sajoer het liefst met witte rijst en wat Frikadel goreng (zie recept).